Högtidsdag - Aktieutdelning - Arrangemang - Testamente

Det finns många andra sätt att stödja HumanistHjälpen.
Några exempel:

 

Högtidsdag - donationer som present

-Inför min 70-årsdag ville jag att de som uppvaktade mig, om de ville ha med sig någon gåva, istället skulle stödja något gott syfte!

Anders Noréus är en av dem som valt att uppmana till donationer till HumanistHjälpen, istället för att få presenter. Sådant händer då och då, vid olika slags högtidsdagar och minnesdagar.

Stiftelsen frågade Anders hur just han resonerade inför sitt beslut.

Läs om donationer vid Högtidsdagar!

 

Ideellt Arrangemang:
Konstutställning även 2014!

-Det var så jätteroligt och tacksamt förra året. Vi upptäckte hur folk engagerar sig och är generösa. Det gjorde att vi med glädje vill göra om detta.

-Efter att ha sett Madame Mahjoubas oerhörda insats och att flickorna har fått det så mycket bättre, så kan man inte annat än att engagera sig på nytt!

Monique Sjösten och Elisabeth Beck Friis är även i år med och arrangerar en helt ideell konstutställning, till förmån för HumanistHjälpens hjälpmål i Marocko.

Läs om ideella arrangemang!

Aktiegåva till HumanistHjälpen

-Dina pengar kan bidra till att stödja människor som förvägras sina mänskliga rättigheter. Om du skänker din aktieutdelning till Humanisthjälpen ökar gåvan i värde med 43 procent!

Det berättar Svante Linusson, väl insatt i hur det går till att skänka aktieutdelning till ideella ändamål. Här hjälper han till att reda ut begreppen. Faktiskt är aktiegåva inte alls så svårt och invecklat som det gärna beskrivs vara.

Läs om Aktiegåva som donation!

 

Testamente - säkrar viljan till ett sista stöd

En donation till HumanistHjälpen kan vara en del i en sista vilja, ett testamente. För den som redan stödjer vårt humanitära arbete, kan det vara ett sätt att säkra viljan om ett sista stöd.

Ett testamente måste vara skriftligt och undertecknat med ort, datum och namnteckning. Två personer, som inte själva ärver, måste bevittna testamentet.

Bäst är att kontakta advokat, jurist eller begravningsbyrå, för att få rätt hjälp. HumanistHjälpen har ingen egen juridisk expertis, man kontakta oss gärna, för att få hjälp på vägen.