En trave med utspridda tidningar

Nyheter

Nyheter från hjälparbetet och olika hjälpmål, samt artiklar om närstående problemområden.

Följ oss också på Facebook grupp: www.humanisthjalpen.se

Följ oss också på Facebook grupp: www.humanisthjalpen.se

 

Rapporter från Agadir

Under knappen Rapporter från Agadir finns färska nyheter från Kvinnohusen och daghemmen Oum El Banine och Ahddane i Agadir!

Direkt länk dit!

[Marocko]

Kung, stat och kommun
ger Oum El Banine stöd!

Marockos kung Mohammed VI vill få till ett samarbete med Oum El Banine. Partnerskap, nya lokaler och avskrivning av skulder ger nu helt nytt liv åt kvinnohus och daghem. På sikt kan det också betyda allt för landets ensamstående mödrar och deras barn, även om det är lång väg kvar dit.

läs mer...

 

[Marocko]

VideoVädjan:
Ung mor föll från tak

En ung mor föll från ett tak och har en hjärnskada som kräver vård. Ahddane vädjar om all hjälp till mamman och hennes lille son.

läs mer...

 

[Sverige]
Varken Hora eller Kuvad
Stöd till studie av vardagsheder

HumanistHjällpen har lämnat stöd till organisationen Varken Hora Eller Kuvad (VVHEK). Organisationen kartlägger den tilltagande hederskulturen i Sverige, särskilt vardagshedern för unga.

läs mer...

 

[Sverige]

GOTT NYTT ÅR önskar HumanistHjälpen!

Se vilka organisationer Du hjälpt 2015, i Sverige och Internationellt!

Läs mer...

 

[Marocko]

Stor ekonomisk kris i Agadir
10-årig barnbrud mot slut i AIDS

Från Agadir i Marocko kommer nödrop om att kvinnohus och daghem på Oum El Banine och Ahddane blöder ekonomiskt. Det saknas pengar till räkningar och löner sedan flera månader, det finns risk att personalen inte kan stanna längre. För flera av de hjälpta kvinnorna är läget kritiskt. För en av dem var livets start att bli 10-åring barnbrud, nu närmar hon sig livets slut i AIDS. Pengar till vård saknas

Läs mer...

 

[Sverige]

Fadimedagen 2015
Riksföreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF) arrangerade i januari Fadimedagen, till minne av Fadime Sahindal, på årsdagen av hedersmordet i Uppsala. Läs mer...

[Sverige]

Mme Mahjoubas Sverigebesök
Konstutställning och turné

Mme Mahjouba kom till konstutställningen i Falsterbo och såg hur donationerna lades på hög till hennes livsverk i Agadir. Hon hann även med en liten föreläsningsturné och en tv-intervju.

Läs mer...

 

[Sverige]

KONSTUTSTÄLLNING I FALSTERBO blir det även 2014, till förmån för HumanistHjälpens stöd till hedersdrabbade kvinnor i Marocko. Boka in Galleri Stallet 29 - 31 augusti!läs mer...

 

Mme Mahjouba till Falsterbo! Föreläser under Konstutställningen...läs mer...

 

Mme Mahjoubas historia. Läs Mme Mahjoubas historia, som hon själv beskrev den 2011.läs mer...

[Sverige]

En aktiegåva till HumanistHjälpen är ett sätt att öka utdelningens värde. Här beskrivs hur det går till och vilka regler som gäller!

läs mer...

 

[Sverige]

Skapa ett ideellt arrangemang till förmån för HumanistHjälpen. Konsert, loppis, konstutställning... Läs hur det kan gå till och vad som gäller!

läs mer...

 

[Sverige]

"All uppvaktning på högtidsdagen..." kan omvandla presenter till donationer som hjälper nödställda medmänniskor. Läs om hur det kan gå till!

läs mer...

[Marocko]

 

Ville sälja döttrar
- Ahddane räddade

En mamma ville sälja sina två döttrar till prostitution. Anledningen var att en av dem blivit gravid, utan att vara gift. Systrarna rymde och räddades av Ahddane i Agadir. Svenska donationer bidrog till räddningen!

Läs också om hur Meyrem och Amina mår nu, efter ett år på Ahddane!

läs mer...


[Marocko]

Oum El Banine saknar halv miljon!
Personalen på Oum El Banine har inte fått löner sedan augusti. Lika obetalda är en mängd fakturor.

-Det saknas ungefär en halv miljon kronor, berättar Jennie Silis, Oum El Banines svenske representant, just hemkommen från Agadir

läs mer...

 

[Sverige]

Fadimedagen 2014
Riksföreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF) arrangerar i januari 2014 Fadimedagen, till minne av Fadime Sahindal, på 12-årsdagen av hedersmordet i Uppsala.

Läs mer...

 

[Sverige]
Konstutställningen i Falsterbo gav 100 000 kronor i donationer!

Den ideellt arrangerade vernissagen och konstutställningen i Falsterbo i juli gav 100 000 kronor! Ett stor tack till alla, från hedersdrabbade kvinnor och barn i Marocko!

Läs mer...

 

[Sverige]
Konstnärer för HumanistHjälpen
Vernissage i Falsterbo 7-9/7 2013!

Genom en enorm ideell insats arrangeras en Vernissage där konstnärerna donerat sina alster till HumanistHjälpen.

Läs mer...

[Nigeria]
Idong, 12. Inte häxa!

Häxanklagad, misshandlad och dödshotad. Läs om hennes väg tillbaka till livet, med hjälp av YHN.

Läs mer...


 

[Marocko]
Handskalade svenska räkor kan ge kvinnorna på våra hjälpmål i Agadir oväntad hjälp. Räkorna skalas nämligen på en lokal fabrik i Agadir! Mme Mahjouba besökte fabriken i sällskap med stiftelsens Lars Hector.
Läs mer...

 

[Sverige]
Mme Mahjouba Edbouche, grundare av vårt hjälpmål Oum El Banine i Marocko, gästade Malmö påsken 2012. Där fick hon pris som Årets Glädjespridare vid en artist- och välgörenhetsgala.

Utdelare och arrangör var Lars Hectors stiftelse Glädjekällan, HumanistHjälpen var medarrangör.
Läs mer...

[Marocko]
AHDDANE i Marocko är en ny organisation för stöd ensamförsörjande mödrar och deras barn. Grundare är Mme Edbouche Mahjouba, tidigare grundare av vårt hjälpål Oum El Banine.

HumanistHjälpens Hjälpfond var en av flera organisationer, som bidrog till bildandet. Läs mer...

 

[Marocko]
Meryam brändes med thinner!

En pojkvän trodde Meryam varit otrogen, så han hällde thinner över henne och tände på.

När hon därefter blev gravid av en våldtäkt, såg livet ut att vara slut. Men nu finns mor och barn på KRAM, ett nytt kvinnohus och daghem i Agadir.Läs mer...

 

[Sverige]
Riksföreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF) arrangerade en manifestation till minne av hedersmördade Maria Barin och Pela Atroshi.

HumanistHjälpens Hjälpfond var en av flera organisationer, som bidrog till kostnaderna för manifestationen.
Läs mer...

 

[Sverige]
Svensk Insamlingskontroll granskar hur insamlingar bland allmänheten i Sverige sköts. Under olika former har kontrollen funnits sedan 1943.

Insamlingsstiftelser som godkänns får särskilda gironummer, vilka alltid börjar med talet 90. SMS-nummer för donationer börjar alltid med talet 729
Läs mer...